Šokolaadine võikreem-tõeline maius-kasuta muffinite kaunistamisel, makroonde täidisena, täidisena tordi vahel ja ka tordi kattena.
- Tume šokolaad / 350 g
- Või / 500 g
- Tuhksuhkur / 350 g
- Sool / 1/4 tl
- Vanill/vanilliekstrakt / maitse järgi
Sellest kogusest jagub ühele suuremale tordile täidiseks ja samuti katteks. Vajadusel vähenda kõiki koguseid proportsionaalselt.
Kuumuta šokolaadi topeltkausis – aseta kauss šokolaadiga kuumaveevanni ja kuumuta, kuni šokolaad on peaaegu sulanud. Seejärel tõsta kõrvale ja jätka segamist kuni ühtlase segu saamiseni. Jäta jahtuma. Vahusta või, kuni see on muutunud heledamaks ja selle kogus on suurenenud. Mida kauem vahustad, seda parem tulemus. Alusta tuhksuhkru lisamist, see aitab võil ka paremini vahtu minna. Lisa tuhksuhkrut korraga tassi kaupa, umbes 3–4 osas. Lisa järgmine tassitäis pärast eelmise täielikku segunemist. Kui segu on ühtlane, lisa sool ja vanill ning vahusta umbes 30 sekundit. Edasi vahusta väiksema kiirusega ja kalla tasakesi hulka šokolaad, et vältida pritsimist. Kui kogu šokolaad on lisatud, suurenda vahustamiskiirust ja vahusta ühtlase massi saamiseni (umbes 5 minutit).
Kasuta kohe või säilita külmikus kuni nädal aega. Kui soovid kreemi pärast külmikus seismist kasutada, hoia anumat toatemperatuuril, kuni mass on muutunud piisavalt pehmeks, ja vahusta uuesti.
Šokolaadine võikreem sobib suurepäraselt tortide ja muffinite pritstehnikas kaunistamiseks, muidugi makroonidele.
Rohkem retsepte ja muud huvitavat leiad raamatust Torditeadus, mille saad osta raamatupoodidest või SIIT
Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.
Trackback 4