Shokolaadikreem-ganache-tordi katmiseks ja pritstehnikaks

Shokolaadikreem-ganache-tordi katmiseks ja pritstehnikaks

Šokolaadikreemi ehk ganache’i retseptides oleneb šokolaadi ja vahukoore vahekord sellest, kas täidist soovitakse tordile kanda pritstehnikaga, läheb see biskviidi vahele või lihtsalt koogi katmiseks.

Katmiseks mõeldud kreem tehakse konsistentsilt vedelam ja rusikareegliks võib pidada vahekorda 2/3 šokolaadi ja 1/3 vahukoort, täidise puhul on kogused vastu- pidised. Kui kasutad tumeda šokolaadi asemel valget, suurenda selle kogust.

See täidis sobib pritstehnika jaoks.

  • Tume šokolaad / 150 g

  • Vahukoor / 300 g

Vahukoor kuumuta peaaegu keemiseni ja tõsta pliidilt ära. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega. Jahuta aeg-ajalt segades ning vahusta, kui segu on jahtunud.

Nipp => Šokolaadikreem taheneb seistes edasi, seega soovitan vahustamise lõpetada enne, kui kreem väga kõvaks muutub.

Nipp => Šokolaad ja vesi ei käi kokku, šokolaadivaht muutub tükiliseks, kui sinna satub vett. Hoidu kondensatsioonist!

NB! Ülevahustamise oht, eriti kui kasutad tavalist vahukoort!

Nipp => Šokolaadikreemiga sobivad maitselt kokku kirsid mis tahes kujul. Šokolaadikreemi on hea kasutada koos kakaobiskviidi või browniega. Olenevalt biskviidikihtide arvust võid mõne kihi vahele panna tavalist kohupiima-vahukooretäidist. 

12794466_1152687981431903_6942368934726727502_n

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÜLES TAGASI