Shokolaadikreem-ganache-tordi katmiseks ja pritstehnikaks
Šokolaadikreemi ehk ganache’i retseptides oleneb šokolaadi ja vahukoore vahekord sellest, kas täidist soovitakse tordile kanda pritstehnikaga, läheb see biskviidi vahele või lihtsalt koogi katmiseks.
Katmiseks mõeldud kreem tehakse konsistentsilt vedelam ja rusikareegliks võib pidada vahekorda 2/3 šokolaadi ja 1/3 vahukoort, täidise puhul on kogused vastu- pidised. Kui kasutad tumeda šokolaadi asemel valget, suurenda selle kogust.
See täidis sobib pritstehnika jaoks.
-
Tume šokolaad / 150 g
-
Vahukoor / 300 g
Vahukoor kuumuta peaaegu keemiseni ja tõsta pliidilt ära. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega. Jahuta aeg-ajalt segades ning vahusta, kui segu on jahtunud.
Nipp => Šokolaadikreem taheneb seistes edasi, seega soovitan vahustamise lõpetada enne, kui kreem väga kõvaks muutub.
Nipp => Šokolaad ja vesi ei käi kokku, šokolaadivaht muutub tükiliseks, kui sinna satub vett. Hoidu kondensatsioonist!
NB! Ülevahustamise oht, eriti kui kasutad tavalist vahukoort!
Nipp => Šokolaadikreemiga sobivad maitselt kokku kirsid mis tahes kujul. Šokolaadikreemi on hea kasutada koos kakaobiskviidi või browniega. Olenevalt biskviidikihtide arvust võid mõne kihi vahele panna tavalist kohupiima-vahukooretäidist.