Populaarne numbritort, retsept ja õpetus
Minu versioon ei ole numbri-kujuline, kasutasin ovaalseid lõikureid, et saada minikoogid, neid oli Tordikoolil hea maha müüa minikoogina 🙂 Kui soovid aga ikkagi numbritorti, siis kõik on sama, ainult et “põhjadest” lõikad välja numbrid.
Nisujahu 250g
Mandlijahu 125g
Tuhksuhkur 75g
Või 200g-külm
Muna 1tk
Vaniljepasta 0,5tl-1tl
Võta 4 esimest toorainet, st jahud+suhkur+või, sega nt kombainiga, kuni on ühtlane/ purune. Mina kasutasin KItchenAid mikserit ja segamismõla, sama tulemus.
Siis lisa näpuotsaga soola-maitse järgi J tegelikult on vajalik ka selleks, et tooks maitsed esile ja ei oleks imal/ lääge tulemus.
Siis võta muna, lisa vaniljepasta, sega see läbi, kahvliga, vispliga, kuidas soovid. Lisa see eelmisele segule ja pane uuesti masin tööle. Las töötab, kuni on ühtlane taigen/ mass. Edasi käitu nagu ikka liiva-või muretaignaga-keera kile sisse, soovitan mass lapikuks pressida, sellega vähendad aega, mis ta külmikus puhkama peab. Peale mõningast tahenemist, ca h või ka vähem (või on tahenenud samuti), võta taigen välja, rulli sobiva paksusega laiali, lõika vormiga välja soovitud kuju, eemalda üleliigne mass ja aseta taigen mõneks ajaks sügavkülma.
Variant on ka kohe lahti rullida, kahe küpsetuspaberi vahel ja asetada siis külmikusse puhkama-peale seda lõigata välja sobivad kujundid ja enne ahju panekut veel külmikus hoida.
Kuumuta ahi 180C ja küpseta toodet ca 10 minutit, ära lahku ahju juurest, vaid jälgi, millal näed kuldpruuni või ka natuke küpsemat varianti ja voilaa, võta ahjust välja, libista lauale, võimalusel ka restile (ilma paberita) jahtuma.
Täidis. Siin on valikuid, et kas maitseb pigem vahukooresem või tummisem, toorjuustuga. Võib vahustada toorjuustu tuhksuhkruga, nt 1/1, või 1/0,5. Ma ise teen nii, et vahukoor koos suhkruga mikseriga vahtu ja pisut enne, kui vahukoor tundub täiesti valmis konsistentsiga, lisan toorjuustu ja lasen keskmisel kiirusel seguneda ja lõpus ehk ka mõned kiiremad tiirud 🙂 vastavalt vajadusele.
Muu on ainult kaunistamise osa-varuge aga marju ja tuhksuhkrut kindlasti ja muid meelepäraseid kaunistusi. Täidise pritsin ümmarguse tüllega, et jääks „nagu peab“.
Edu ja maitsvaid elamusi!
Marika, Tordikool.ee
Trackback 28
TrackBack URL
https://vana.tordikool.ee/populaarne-numbritort-retsept-ja-opetus/trackback/