Draakon, modelleerimine, samm-sammult õpetus

Draakon, modelleerimine, samm-sammult õpetus
Ühe pisikese draakoni sünnilugu, samm-sammult õpetusega. Natuke juttu ka juurde. 

Kujukeste modelleerimine tekitab tordimeistrites kas suuremat õhinat või raskemat ohinat 🙂  Ma ise võtan seda kui mõnusat näputööd, vahel ei pane tähelegi, kui selgub, et oled juba tunde nikerdanud väikest “vidinat”. Tuleb muidugi ka hinnastamisest rääkida, sest kujukeste voolimine võtab ära meeletu ajakulu, aga seda rahasse on kuidagi keeruline ümber arvestada. Mida väiksem kujuke, seda raskem tegemine tegelikult. Mõtlen just tööd kui sellist, materjalikulu saab kaalumise teel kergesti kindlaks teha, pole küsimust.

Niisiis, Hambutule sarnane draakon. Sama tehnikat kasutades võid valmis teha mõne muu draakoni, fantaasiadraakoni näiteks 🙂

P.S Selliselt traadiga karkassi tehes ei saa väga suurt elukat, kuid väiksema nunnukese saab tehtud.

Materjalina on minul kasutuses kindlasti modelleerimisshokolaad ja martsipan. Modelleerimisshokolaad on mõnus just seetõttu käsitleda, et tahkub koheselt, ei pea ootama, kuni detailid kuivavad, et siis neid hiljem ühendada, või siis ka selline nüanss, et vahel vaatad paari tunni pärast oma martsipanist/ suhkrumassist kujukest ja uups, see on kuidagi pisenenud, jalad lühenenud, vms draama.. Seda massi võid otsida torditarvikutega kauplevatest poodidest, nt Seikluskohvik või Koogimeister.

ciocoplast

Kasuta jämedamat traati, minu oli lilletraat nr.18 Painuta traat keskelt pooleks ja modelleeri sinna ümber massist esialgne variant. Saad seda siis “timmida” vastavalt vajadusele, lisades sinna ja tänna uusi massitükikesi. Modelleerimistööristade olemasolu on samuti oluline, need aitavad tekstuuri loomise juures.

mod.töriistad

 

Kõige lõpus värvisin oma kullakese airbrushi ehk värvipritsi kasutades.

nr1

nr2

nr3

nr4

nr5

nr6

nr7

Lisa oma pilte, samuti on oodatud kommentaarid/ küsimused.

Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÜLES TAGASI