Sidrunikreem- lemon curd-maitsev kreemtäidis, millele võid kaotada oma südame
- Sidrun / 2 tk, suuremad
- Muna / 2 tk, suuremad
- Munakollane / 2 tk
- Suhkur / 100 g
- Või / 150 g
- Sidrunikoor (soovi korral) / 1–2 tl
- zhelatiin 1tk
Sega kuumakindlas kausis munad, suhkur ja minimaalselt 1 dl pressitud sidrunimahla. Tõsta kauss kuumaveevanni KOHALE. Klopi segu vispliga pidevalt, kuni see on paksenenud, milleks võib kuluda 7–10 minutit. Kui sul on olemas termomeeter, siis saad kontrollida, et segu kuumeneks ca 80-84 kraadini. Kui soovid, lisa zhelatiin, see teeb segu stabiilsemaks, püsib nõnda paremini nt makrooni vahel.
Tõsta pliidilt ära ja klopi juurde toasoe või.
Valmis segu kurna läbi sõela, lisa soovi korral sidrunikoor.
Hoidu segu üle kuumutamast, see võib minna tükki (munad). Külmkappi pandud õhukindlalt suletud purgis säilib kreem 1–2 nädalat.
Sidrunikreemiga koos ei soovita ma kasutada ühe tordi juures palju erinevaid maitseid. Kui tordil on mitu kihti, võid mõne kihi vahele panna tavalist kohupiimakreemi. Samuti võid proovida asendada kohupiim kreemis kodujuustuga. Marjadest sobivad suurepäraselt mustikad ja vaarikad.
Nipp => Kui pesed sidrunit sooja veega või mudid seda käte vahel, on sellest kergem mahla kätte saada.
Nipp => Asenda osa sidrunist apelsiniga, või sidrun grenadilli ehk passionipüreega, või kasuta hoopis vaarikaid või mustsõstraid (blaccurrant curd).