Nr 1. Retsept, mille järgi biskviiti valmistades on raske seda ära rikkuda

Nr 1. Retsept, mille järgi biskviiti valmistades on raske seda ära rikkuda

  • Muna (toasoe) / 5 tk
  • Suhkur / 2 dl
  • Nisujahu / 3 dl

Vahusta munad koos suhkruga suuremas kausis tugevaks vahuks. Kui tundub, et on juba küllalt vahustatud, vaata kella ja vahusta veel vähemalt 5 minutit.

Sega jahu vajadusel kakaoga (või jahu + kartulijahu) ja SÕELU sisse, samal ajal vispliga õrnalt alt üles segades. Sega väga vaikselt, et kaua sisse vahustatud õhk välja ei pääseks.

PS. Küpseta 180–185 kraadi juures. Küpsetusaeg oleneb ahjust, keskeltläbi on see 15–25 minutit, kuid enne biskviidi väljavõtmist kontrolli selle valmidust. Jahu võid 1/2–3/4 ulatuses asendada (kartuli)tärklisega. Vala segu tasakesi vormi ja aseta eelkuumutatud ahju.

tort-8335

Nipp => Kui oled mune vahustanud piisavalt kaua, ei muuda küpsetuspulbri lisamine mitte midagi – biskviit õnnestub ka ilma selleta!

Nipp => Asenda nisujahu osaliselt mandlijahuga, saad veel maitsvama biskviidi. Mandlijahuga asendamine=1 osa nisujahu/ 2 osa mandlijahu

 

 

Trackback 1

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ÜLES TAGASI