Sügise saabudes-parima õunakoogi retsept

Sügise saabudes-parima õunakoogi retsept

Vana õunapuu alla kukkunud õunad-selge märk saabuvast sügisest Võib ju kiruda olematut suve, võib ka oodata sügise kirevaid värve meie ümber, nautida võimalust sahistada langenud lehtedes, mõnusalt ja soojalt riietudes võtta ette ka pikemaid jalutusretki ja teha sügav kummardus emakesele loodusele, kes meile kõike seda kaunist pakub. Ühesõnaga asi on suhtumises. Just eile ütles mu poeg, et hakkab jälle see mõnus aeg, minu küsimusele, et millest jutt, vastas ta, et me saame ju siis kaminasse tule teha. Mhmh, see tähendab seda, et ta oskab headest asjadest lugu pidada, eksole 🙂 Aga see tähendab ka suhtumist, lootust ja usku, ja et meil on oma kodus hea olla, seega tegi see mõtteavaldus mind vägagi rõõmsaks.

Aga jah, rääkides vana õunapuu alla langenud õuntest, siis minust sai võitu küpsetaja ja askeldaja ja vaatamata pikale koolituspäevale, mis just seljataga, korjasin ma mõtetes kokku oma külmikus oleva võimaliku tooraine ja korjasin need osalt plekkidega, ilmselgelt veel kibehapud vissid maast üles ja läksin tegutsema.

Selle retsepti päritolu kohta ei tea ma midagi täpsemat kosta, aga kui olete selle järgi tehtud õunakooki maitsta saanud, siis saate öelda, et TÄPSELT NAGU VANASTI. Seesama ütlemine kannab ju endas vägagi positiivset tunnetust?

Nii, retseptist ja tulemusest, mis on pildimaterjalina allpool.

Retsepti kogused on antud ühele plaadikoogi suurusele!

Esmalt tee valmis muretaigna põhi-

200g või

1dl suhkur

soola, khm, maitse järgi

1 muna

5dl jahu

1tl küpsetuspulbrit

Vahusta või soola ja suhkruga, lisa muna. Lisa jahuga segatud küpsetuspulber ja näpi taignaks. Aseta taigen külmikusse ootele ca 30 minutiks. 

Samal ajal, kui muretaigen külmikus, jõuad puhastada ja hakkida õunad (hooajaliselt ka nt rabarber), ja valmis panna ülejäänud tooraine.

Niisiis, kui muretaigen on külmikus piisava aja hoiul olnud, võta see välja, rulli küpsetusalusele lahti ja pane ahju küpsema, 180C 10-15 minutit. Võid kahvliga kergelt augud ka sisse torgata, muidu teeb ta seal ahjus liigutusi, nagu lendav vaip kehva ilmaga stardiraja alguses..

Samal ajal, köögi teises osas-

Vahusta 5 muna ja 1dl suhkrut tugevaks vahuks, sõelu õrnalt sisse 5 spl jahu.

Võta ahjust küpsenud koogipõhi, aseta sinna eelnevalt suhkruga segatud õunatükid ja kalla see segu sinna peale, silu natuke ühtlasemaks ja pane tagasi ahju küpsema.

Küpseta ca 30-40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun. 

Ahjust välja tõstes lase natuke jahtuda ja seejärel võid juba ka soojalt seda kooki sööma asuda! Parim on sinna kõrvale tassike piima, tänase olukorra päästis lahke naabrinaine, aitäh, Kristi 🙂

Trackback 1

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://vana.tordikool.ee/parima-ounakoogi-retsept/trackback/

ÜLES TAGASI