Shokolaadiküpsised, tänuküpsised, küpsised, mis säilitavad küpsedes oma kuju!!
Kui oled otsinud sellise küpsise retsepti, mis küpsedes säilitab oma kuju, siis nüüd võid kergendatult ohata ja otsimise/ katsetamise lõpetada!
Ise avastasin need küpsised paar aastat tagasi vist, ja mõned korrad ka küpsetasin, maitse, mmmm, ja tõesti, kenad, ilusad ka ahjust tulles. Aga vahel vajuvad asjad unustusehõlma ja tulevad taas tagasi, seekord selleks, et saaksin seda retsepti teiega jagada. Vahel on kasulik pabereid korrastada, eksole 🙂
Retsept:
- 200g või, toatemperatuuril
- 200g suhkur
- 1 suur muna
- 1tl vaniljet (võid kasutada ka vaniljesuhkrut, aga pasta on muidugi ehedam)
- 300g jahu
- 60g kakao
- 0,5tl sool
Vahusta/ sega või ja suhkur, kasutades segamismõla-mikseri puhul muidugi. Võib võtta 1-2 minutit aega, ühtlase massi saamiseni. Ülevahustamine põhjustab üleliigset õhku taignas, mis omakorda pole hea, kui eesmärgiks on küpsised, mis oma kuju säilitavad küpsedes.
Lisa muna ja sega vaikselt edasi. St lase masinal vaikselt oma tööd teha.
Lisa vedel vanilje-vaniljepasta.
Kui vanilje on kuivainena, siis sega see jahu, kakaopulbri ja soolaga, mis ongi järgmine samm.
Lisa kuivained ja lase jälle mikseril töötada, ca 30 sekundit. P.S Jahu lisamisel ei tohi üle töötada sellega, taigen muutub kõvaks.
Aseta valmis taigen (taigen meenutab väliselt piparkoogitaigent, kuid on tunduvalt pehmema konsistentsiga, nagu muretaigen) tunniks või paariks külmikusse. Rulli lahti ja lõika välja soovitud kujundid. Pead üsna kiirelt tegutsema, et taigen ei muutuks kleepuvaks. Valmis kujunditega alus tuleks taas asetada külmikusse, vähemalt 10-ks minutiks, võib ka kauem.
Kuumuta ahi ca 175C-ni. Küpseta küpsiseid ca 8-12 minutit, sõltuvalt küpsiste suurusest. Kui küpsised enam ei läigi keskelt, on need valmimas.
Jahuta toatemperatuurini ja kaunista!
Retsept on algselt pärit sweetopia.net lehelt, teisendasin ja muutsin veidi koguseid.
Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.
Trackback 5